Eigenzinnig combineren


Zet duur naast goedkoop en klassiek naast modern. Combineer eigenzinnig en creeër zo een stijl met een dure uitstraling zonder de kosten daarvan.

Of je smaak nu zeer klassiek, hypermodern, alternatief artistiek of juist minimalistisch is. Je kunt iedere stijl goed neerzetten zonder daarvoor al te veel kosten te maken. Met lef kom je op interieurgebied een heel eind! Het mag namelijk best extreem.

Ruimtewerking en kleur
De stelling dat je een kleine ruimte in lichte tinten moet schilderen, ‘want dan lijkt-ie groter’, zijn wij meer dan beu! Speel met wat je hebt, benadruk de sfeer in die kleine eetkamer juist met een zwarte of een donkergroene wand. Neem dan sprekende kleuren. Kleuren die iets te vertellen hebben zoals op petrol, bladgroen of antraciet.

En probeer juist grote meubelen te plaatsen in een kleine ruimte. Maar zet dan de kamer natuurlijk niet te vol in de zin van ‘veel’ meubelen.

Leven in de brouwerij
Plaats iets aparts in een kamer. Dit kan een rare lamp zijn of een afwijkende kleur. Iets dat in het oog springt, kenmerkt een kamer op een positieve wijze. Zet bijvoorbeeld één afwijkende stoel aan de eettafel. Dat totaal afwijkende exemplaar zorgt voor meer leven én een aantrekkelijke eyecatcher. Diversiteit geeft een interieur alleen maar meer persoonlijkheid. Dus heb je een heel leuke eetkamerstoel gezien waarvan je er geen zes kunt betalen? Koop er gewoon één en doe de overige vijf van een goedkoper soort.

Relaxed
Soms wordt nog wel eens vergeten dat een interieur in de eerste plaats bedoeld is om van te genieten, om na een lange dag werken weer helemaal op te kunnen laden. Een bank moet dus niet alleen mooi zijn, je moet er vooral lekker op kunnen zitten. En wie een voorkeur heeft voor lang tafelen doet er verstandig aan te kiezen voor comfortabele fauteuils.

Stoffen en kussens voor een rijk effect
Goed gekozen kussens en plaids kunnen zelfs de meest simpele bank een gevoel van luxe geven. Vooral grove breisels zijn helemaal ‘hot’ deze winter. Is de stof waarop jij zo ontzettend verliefd bent geworden te duur? Koop de kleinst mogelijke hoeveelheid, meestal een meter, en maak hier de voorkant van kussenhoezen van. Voor de achterkant gebruik je gewoon een goedkope stof.

Dessins
Een kamer vol gedessineerd behang, tapijten met wilde patronen, gestreepte banken en gebloemde kussentjes kan nogal overweldigend zijn. Maar een dessin kan ook zeker wonderen doen voor een interieur. Mooi gedecoreerd behang hoeft dan ook niet op de gehele wand, maar een muurtje kan een geweldig effect bewerkstelligen. Beschikt je kamer niet over zo’n ‘accentmuurtje? Behang dan een plaat mdf die je los tegen de wand hangt.

Bron: Telegraaf/Residence


vorige pagina